BogTJEK | Dagbog fra Zombieland | Klaus Frederiksen

DAGBOG FRA ZOMBIELAND er en horror-roman af Klaus Frederiksen.
DAGBOG FRA ZOMBIELAND udkommer, den 17. marts 2017.

BogTJEK giver DAGBOG FRA ZOMBIELAND fuld plade. 10 TJEKtegn af 10.

Om bogen:
Jorden er gradvist blevet overtaget af zombier. Under zombieapokalypsen mister Noah sin familie og lever alene i København. I denne dagbog dokumenterer og beskriver han og sin kamp for overlevelse på et roadtrip gennem et fuldstændigt forandret Danmark. Et roadtrip gennem et dansk zombieland, hvor man på intet tidspunkt kan føle sig sikker.

BogTJEK:

DAGBOG FRA ZOMBIELAND er en horror-roman. En fantastisk fortælling om hvordan verden overtages af zombier og sædvanlige moralkodeks sættes ud af spil. Vi skal finde nye grænser for hvordan vi er sammen og behandler hinanden. Vores fjender er ikke længere fremmede, fra et helt andet sted langt borte, men vores nærmeste, naboer, familier og venner.

Hovedpersonen, Noah, bliver på sit roadtrip, konfronteret med livets store dilemmaer om liv og død … og overlevelse. Hvem må man slå ihjel? Hvem må slå ihjel? Og hvorfor? Retssamfundets regler er afløst af en ny dagsorden, OS OG DEM! I samme verden!

“Om det skete, fordi de kom ind i vores hoveder ved tankeoverførsel, eller fordi de jo bare er væsner, som prøver at overleve, ved jeg ikke”, …fra side 203, om sympati med zombier.

Rejsen gennem Danmark og stederne vi alle kender og kan forholde os til, bliver et spejl på forvandlingen. Genkendelsen hjælper os med at forholde os til forskellen fra det vi kender til den scene forfatteren stiller op.

Bogen er fantastisk godt skrevet. Spændingen akkumulerer helt frem til slutningen. Jeg er, som læser, så meget inde i hovedet på bogens hovedperson, og føler at vi ved samme. Når Noah bliver overrasket over at tingene bliver vendt på hovedet, bliver jeg det også. Og når han er i tvivl, forstår jeg hans dilemma. På den måde bliver jeg som læser draget ind. Læs også: Akkumuler spænding i din historie

Bogen minder mig om en af de første bøger, jeg opdagede. ”De gale” af Kim Fupz Aakeson, som dengang var ganske ukendt. Den elskede jeg også.

Hvis du er til zombier, der får hovedet hakket af i en bildør, bliver du ikke skuffet. Efter første tredjedel finder bogen finder en god balance mellem de splat-scener, som hører genren til, og scener der kommenterer og spejler virkeligheden.

Dagsformen er rigtig god. Små hop der refereres og driver historien frem. Og tilbageblik hvor hovedpersonen refererer fra fortiden, hvordan startede det?

DAGBOG FRA ZOMBIELAND er Noahs ensomme rejse efter svaret på hvad der nu er rigtigt og forkert? Ingen af de mennesker og steder han møder giver ham ikke det endegyldige svar. Brudstykkerne må han selv stykke sammen til sit eget svar. Om han når i mål? Og hvordan? Det får du svar på … men du skal selv læse bogen.

DAGBOG FRA ZOMBIELAND er fantastisk. Jeg er vild med den. Den får 10 fuldt fortjente tjektegn herfra. Stort tillykke med udgivelsen. Læs den!
Hvis du skriver en kommentar i feltet efter anmeldelsen, deltager du i lodtrækningen om mit anmeldereksemplar. Jeg har allerede skrevet … og håber selv at vinde.
DAGBOG FRA ZOMBIELAND er vildt tjekket … og tjekket for vildt af:

København, marts 2017

 

Forfatterinterview med Klaus Frederiksen

Hvordan fik du ideen til bogen? … og hvorfor skriver man n bog om zombier?

 SVAR: Jeg har igennem flere år syntes at zombie/dommedags/apokalypse film og bøger er spændende, så det har jeg haft meget underholdning ud af. Desuden er jeg samfundsfagslærer, så derfor syntes jeg også tankerne omkring hvordan verden og samfundet ville reagere på en sådan fremtidig verden er meget spændende.

Hvor mange procent af dig selv er Noah, bogens hovedperson? Erder en parallel mellem Noahs indre rejse og en personlig rejse, du ha foretaget?

SVAR: Jeg kan på nogle områder sagtens relatere til Noah og hans rejse igennem både sig selv og også hans rejse igennem Danmark ift. hans reaktioner, men han lever jo i fremtiden og jeg lever i høj grad i øjeblikket.

Der er mange store temaer i bogen der minder om temaer i virkeligheden. Flygtninge? Fjendebilleder? Overlevelsesstrategier? Moralbegreber? Frihed? Forudsigelighed kontra spontanitet? Kan du – uden at afsløre for meget om bogens handling, sige lidt om det tema du synes er det væsentligste?

SVAR: Det mest væsentlige tema, er helt klart tankerne og oplevelsen af frihed kontra at føle sig fanget. Mange af de andre tema’er trækker tråde til netop dette tema.

I bogen komme Noah rundt i Danmark. Hvordan har de forskellige “locations” inspireret dig ti historiens handling? Har du været på research-ture til nogle af stederne?

SVAR: Jeg har personligt været på omkring halvdelen af stederne, en del har jeg fået fortalt om og nogle har jeg undersøgt grundigt på mange forskellige måder. F.eks. Må man som privatperson ikke komme ind i Regan Nord. Jeg spurgte, men der er en masse regler og sikkerhedsforanstaltninger, så helt forståeligt. Derfor har jeg læst bogen “Danmarks største hemmelighed”, der beskriver historien bag og indretningen af bunkeranlægget. Den bog vil jeg anbefale på det kraftigste, da den både er spændende og velfortalt.

Hvad er dit næste bogprojekt?

SVAR: Mit største fremtidige projekt er, at få lidt mere tid til mig selv, familie og venner… MEN hvis bogen “Dagbog fra zombieland” bliver godt modtaget, mon så ikke der med tiden kommer en 2’er… Der er ihvertfald mange idéer omkring hvordan den skal “formes” og handlingen deri.

… og til slut. Det “frivillige-spørgsmål”: Hvis bogen er et spejl af virkeligheden … hvem er så virkelighedens zombier?

SVAR: Virkelighedens zombier findes i os alle!!!


Læs flere BogTJEK-anmeldelser >

Få din bog anmeldt på BogTJEK >

Sig JA TAK til min nyhedsmail og få når der er nye opslag på www.steendorumlu.dk

Nyhedsmail - JA TAK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.