MINE BØGER | Aske og Emil | 3 bøger om Aske og Emil fra Helsinge | Spænding | 7-10 år


Min næste bog …

Foto fra Ugeposten i Helsinge. Sidste år besøgte Kamilla og jeg boghandlen, Arnold Busck, i Helsinge for at promovere vores bogprojekt. Kamilla tegnede, og jeg skrev. Der var en del der kiggede forbi vores lille “åbne værksted”.

“Aske og Emil – Talentkonkurrencen” er første bog af 3 i serien om Aske og Emil fra Helsinge.

Jeg skriver historierne, og Kamilla Brøckner Barslund illustrerer og layouter. Vi vil lave bøger med en kompleks og spændende handling som er let at læse (7-10 år). Det er vores ambition.

Foruden Aske og Emil møder du vennen Malle, Emils søster, Mia og Helsingehelten der er byens hemmelige helt.

 

Herunder kan du læse hvad de 3 bøger handler om:

MINE BØGER | Aske og Emil – Talentkonkurrencen | PLOT | Første bog

MINE BØGER | Aske og Emil – Cirkusdirektøren | PLOT | Anden bog

MINE BØGER | Aske og Emil – Hjemmebanen | PLOT | Tredje bog

Kamilla tegner og fortæller …

Kamilla Brøckner Barslund som har lavet layout på min første bog, Noget i Klemme, skal lave illustrationerne til bøgerne om Aske og Emil.

Det er tanken, at ikke alle informationer skal være i teksten, men skal læses i illustrationerne, som “tegnede kommentarer”. Illustrationerne må gerne gribe ind i historien.

Tekst og illustrationer/skitser laver vi sideløbende. Derfor er Kamilla med i processen fra begyndelsen og får på den måde historien “ind under huden” undervejs. For mig som forfatter er det en kæmpe støtte at Kamilla læser med over skulderen. Det er god sparring, ikke mindst fordi det kan være en lang og ensom proces at skrive en bog.

Kamilla er opvokset og bosat i Helsinge og kender byen fra ende til anden. Da vi fik ideen om at lade historien foregå et helt konkret sted, var det derfor naturligt at vælge Helsinge. Byen har en passende størrelse og er derudover en god børneby, Danmarks bedste børneby, siger de selv.

Tegningerne er eksempler på Kamillas fantastiske streg. ØVERST: Emil, klar til at gå på scenen til Nordstjerneskolens årlige talentkonkurrence. NEDERST: “Helsingehelten holder ferie” står der i avisen. Det er en tegner-kommentar til Helsingeheltens manglende initiativ. Hvor er han når der er brug for ham?


At finde inspiration i virkeligheden …

Når jeg skriver historier, laver jeg sjældent den store research men lader historierne opstå af “intet”…

Historierne om Aske og Emil foregår i Helsinge men kunne foregå i en hvilken som helst anden dansk by. For at blive inspireret af virkeligheden tog Kamilla og jeg, en regnvejrsdag i 2017, på inspirationstur i Helsinge. Kamilla er født og opvokset i Helsinge og kender byen ret godt. Vi talte om plottet til den første bog, fandt ”locations”: hvor foregår de enkelte kapitler, hvor bor Aske, hvor bor Emil, hvordan ser der ud på torvet, hvor har de deres hule osv. Udover en del fotos kom jeg hjem med en god fornemmelse af hvordan Helsinge hænger sammen. Hvor ligger skolen i forhold til Torvet, Helsinge Hallerne, Kongensgave? Herunder kan du se nogle af de fotos jeg tog på turen.

I skriveprocessen har Kamilla faktatjekket historien. Jeg synes ikke at historier nødvendigvis skal faktatjekkes. Men for Helsinge-kendere er det vigtigt at de kan genkende deres egen by og ikke bliver irriterede over fakta-fejl. Fx at skolen ikke hedder Helsinge Skole, men Nordstjerneskolen. At aske og Emil går i henholdsvis 3.N og 3.P … og ikke 3.Ao g 3.B.


Aske og Emil i medierne …

Her kan du læse Camilla Nissens artikel fra Frederiksborg Amts Avis om Aske, Emil og Helsingehelten.

Link til Frederiksborg Amts Avis: KLIK HER

Link til PDF-version af artiklen: KLIK HER (pdf)

 

Kamilla og jeg besøgte sidste år TV-Nordsjælland for at fortælle om børnebogsprojekt, Aske, Emil og Helsingehelte. Det var en dejlig dag. God stemning i studiet og super sjovt at prøve. For mit vedkommende var det første gang på slap line i et TV-studie … Kamilla har vist nok, engang, lavet andesovs i Go’morgen Danmark 🙂 Desværre kan klippet ikke længere ses på TV-Nordsjællands hjemmeside.

Herunder kan du se en lille foto-frise fra en skøn og hyggelig dag i Arnold Busck, Helsinge. Tak for interessen.

Sig JA TAK til min nyhedsmail og få besked når der er nye opslag på www.steendorumlu.dk

NYHEDSMAIL - JA TAK >

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *